14 d’octubre del 2016

En pocs anys no podrem distingir entre robots i humans...


El professor japonès, Hiroshi Hishiguro (Kyoto, 1963), famós per crear humanoides iguals a ell mateix, creu que, en un futur no gaire llunyà, les màquines arribaran a  fer el mateix que les persones. 

La rèplica és gairebé perfecta. Tot fet de silicona, l'Ishiguro androide també parla i contesta preguntes buscant les mateixes expressions que utilitzaria un ésser humà. Aquest és el veritable objectiu de l'Ishiguro real, el director del prestigiós Laboratori de Robòtica Intel·ligent de Japó: crear humanoides que puguin fer les mateixes funcions que un humà. "Què fem amb la resta de persones? Anar al cinema, parlar, ajudar-nos... Doncs això mateix podrem fer amb un robot. El més important és que serà algú amb qui mantenir una conversa", assegura en una entrevista durant el congrés Congrés Espanyol d'Informàtica, a la seu del grup de recerca BISITE de la Universitat de Salamanca.
Hishiguro amb la seva rèplica androide



El professor de la Universitat d'Osaka ha estat més de 15 anys investigant sobre aquest tipus de màquina i ja no posa límits: ni d'idioma, ni de tasca, ni tan sols de sentiments. Ishiguro està convençut que seran com nosaltres, només que molt més llestos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada